Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj în negocierile dintre Italia și Bruxelles: noua companie aeriană are mari probleme

https://www.bloomberg.com/
Alitalia

Compania aeriană de stat din Italia care va înlocui Alitalia, aflată în faliment, va începe operaţiunile abia în septembrie, ratând sezonul vacanţelor de vară, potrivit unor surse guvernamentale citate de publicaţia Corriere della Sera, transmite Reuters.

Italia Trasporto Aereo (ITA) urma iniţial să înceapă zborurile în aprilie, dar directorul său general a declarat luna trecută că activitatea va începe în iulie, pentru că discuţiile cu Comisia Europeană referitoare la ajutoarele de stat s-au blocat.

Directorul general Fabio Lazzerini a spus că vrea ca zborurile să înceapă pentru sezonul de vară, în condiţiile în care rivalii low-cost, între care compania irlandeză Ryanair, şi-au extins serviciile.

Corriere della Sera a scris însă că data a fost amânată până în septembrie din cauza lipsei progreselor în discuţiile dintre Roma şi Bruxelles.

Compania ar putea însă să ajungă la un acord cu Alitalia, care i-ar permite să înceapă să vândă biletele pentru operatorul vechi, în timp ce aşteaptă aprobarea UE pentru preluarea restului de active ale Alitalia.

ITA nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Ministrul Industriei, Giancarlo Giorgetti, care răspunde în prezent de conducerea Alitalia, urmează să se întâlnească miercuri, la Bruxelles, cu comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager.

Soarta Alitalia, care are 11.000 de angajaţi în Italia, a fost o problemă începând din 2017, când operatorul aerian a fost plasat sub administrare specială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.