Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj major - Ministrul Sănătății: 'Procedura de atribuire a construcţiei noului Institut al Inimii din Târgu Mureş este contestată'

Ministerul Sanatatii
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a confirmat, luni, că a fost contestată procedura de atribuire a proiectării şi execuţiei noului Institut al Inimii din Târgu Mureş, pentru care s-a obţinut o finanţare de aproape 105 milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), relatează Agerpres.

"Este adevărat, această procedură de atribuire este contestată în momentul de faţă. Ştiţi bine că avem o instituţie specializată, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, aşteptăm un punct de vedere de acolo. De fapt, aşteaptă cei de aici, de la Institutul Inimi. Am avut o discuţie prealabilă şi cu doamna director Ciorba şi cu domnul profesor Horaţiu Suciu. Suntem la fel de preocupaţi ca şi dvs. dar nu putem să excedem cadrul legal. Dacă acest contract se finalizează în prima jumătate sau se semnează în prima jumătate a acestui an, sunt convins că vom găsi soluţii pentru ca el să se realizeze în timp, în termenul impus de obligaţiile care şi le-a asumat România în cadrul PNRR", a declarat Alexandru Rafila.

Ce spune șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a precizat că procedura de atribuire a fost contestată de două din cele patru firme care au participat la licitaţie şi speră să existe o soluţie cât mai repede cu putinţă.

"Aşteptăm cât de repede o soluţie. Contestaţia a fost depusă în ultima zi. Evident că ne încurcă, PNRR-ul este de asemenea natură încât există un deadline. Perspectiva asta nu ne încurcă pe noi strict ca şi activitate medicală, noi ne facem în continuare de activitatea, se fac intervenţii. Toată problema este că proiectul e finanţat prin PNRR şi ştim cu toţii că la mijlocul anului 2026 trebuie date în funcţiune toate investiţiile. Suntem exact la limită. Ideea este să se stabilească câştigătorul cât mai repede cu putinţă. Problema e că ar trebui să se judece cu celeritate aceste contestaţii când este vorba de PNRR, unde există un termene limită. Atribuirea a fost făcută cu supervizarea Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, fiecare pas pe care l-am făcut a fost supervizat şi aprobat - la fiecare pas ni se dădea ok-ul din punct de vedere al legalităţii să mergem mai departe", a declarat presei dr. Horaţiu Suciu.

Doctorul crede că aceste contestaţii sunt depuse întrucât firmele nu sunt dispuse să piardă un contract de aproape 105 milioane de euro, dar a subliniat că IUBCvT Târgu Mureş aşteaptă să se poată semna contractul cât mai repede cu putinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.