Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BLOCAJ - Toni Greblă 'taxează' tăcerea lui Iohannis: 'Nu avem, din păcate, niciun semn de la Cotroceni'

NewsBV
Toni Grebla

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi pentru MEDIAFAX că Executivul nu are, ”din păcate, niciun semn de la Cotroceni” propunerile pentru Transporturi și Dezvoltare și că Rovana Plumb și Eugen Teodorovici rămân miniștri interimari, deși termenul de 45 de zile a expirat.

Dana Gîrbovan iese la rampă în scandalul momentului: Critici DURE la adresa OUG lui Tudorel Toader. UNJR cere Guvernului să revină asupra unor prevederi

”Nu avem, din păcate, niciun semn de la Cotroceni. (...) Președintele Iohannis a emis un decret prin care a numit doi miniștri interimari, fără să facă precizarea pe ce perioadă îi numește. Se presupune că până când prim-ministrul îi face o propunere, o nominalizare pentru titularii celor două ministere, lucru care s-a și întâmplat. Doamna prim-ministru a înaintat ieri (miercuri - n.r.) propunerile pentru cele două ministere. Este în vigoare decretul prin care cei doi au fost desemnați miniștri interimari, președintele neemițând un nou decret care prin care să le înceteze mandatul miniștrilor interimari. Este adevărat că textul Constituției prevede că interimatul durează cel mult 45 de zile, însă nu e culpa guvernului. Guvernul trebuie să funcționeze. Este rolul președintelui să verifice prevederile constituționale și să-și îndeplinească obligațiile constituționale”, a declarat pentru MEDIAFAX Toni Greblă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe 7 ianuarie decretele privind noii miniștri interimari - Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor și Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Potrivit articolului 107 din Constituție, perioada de interimat la conducerea unui minister nu poate depăși 45 de zile, termen care a expirat miercuri seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.