Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj total la TVR. Irina Radu se retrage, salariile sunt în aer

TVR

TVR intră de mâine în blocaj total, după ce Irina Radu a decis să renunţe la atribuţiunile de preşedinte-director general. Anunţul a fost făcut în reţeaua internă din TVR.

"Vă informăm că Irina Radu - Director General Interimar în perioada 23 septembrie 2015 - 22 martie 2016, împuternicită de CA să gireze activităţile curente şi urgente ale instituţiei în lipsa unui PDG, a anunţat membrii Consiliului că începând cu data de 28 aprilie nu va mai desfăşura această activitate. 'Am ales această cale pentru că nu agreez felul în care acţionează câţiva dintre membrii CA. Vă asigur că voi face în continuare tot ce pot şi cum ştiu mai bine pentru a sprijini instituţia unde muncesc şi pentru a-mi sprijini, ca întotdeauna, colegii.'", se arată în mesajul primit de angajaţii TVR.

Vezi şi: Dragoș Pătraru și-a anunțat plecarea de la TVR: Ultima emisiune 'Starea Nației'

Practic, TVR nu mai poate efectua de mâine nicio plată, iar angajaţii nu-şi vor putea primi salariile.

În urmă cu o lună, Irina Radu cerea birorurilor reunite ale Parlamentului să aprobe cererea sa prin care să continue să reprezinte instituţia în plăţile către terţe persoane şi salariaţi. Retragerea ar fi primul pas în incercarea de a dizolva CA al SRTV pentru a permite instaurarea unui nou interimat până după alegerile parlamentare. Însă, conform legii de funcţionare a SRTV, Consiliul de Administraţie al institutiei nu se poate dizolva decât dacă îşi dau demisia jumătate plus unu din membrii săi, ceea ce este improbabil, de vreme ce PNL şi Guvernul deţin majoritatea în CA,  cu 7 voturi la 6. Chiar şi aşa, partidele parlamentare ar trebui să numească de urgenţă alte propuneri pentru CA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.