Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj politic pe certificatul verde, în Parlament

Twitter
certificat verde

Introducerea obligativității certificatului verde pentru unii angajați este intens disputată de partide în Camera Deputaților unde ește așteptat un vot final. Negocierile s-au blocat total după ce liberalii au decis să nu susțină demersul PSD ca testele pentru nevaccinați să fie plătite de la bugetul de stat. PNL spune că din moment ce vaccinul e gratuit, atunci cine nu se vaccinează ar trebui să se testeze din propriul buzunar, nu din banii celorlalți români care s-au vaccinat. Surse social-democrate spun că cele 6 comisii parlamentare raportoare nu vor fi convocate pentru a discuta proiectul până că PNL nu-și schimbă punctul de vedere. Liberalii se țin tare pe poziție și nu vor să cedeze. Cel mai probabil, proiectul nu va intra la dezbateri și vot mai devreme de săptămâna viitoare.

"La grupul parlamentar al PNL s-a luat în discuţie astăzi şi certificatul verde. Vineri a fost termenul pentru amendamente şi noi a trebuit să luăm această lege în forma ei iniţială, adaptată doar la sistemul medical. (...) S-au depus mai multe amendamente. De la AUR au venit destule vineri, de aceea astăzi suntem la aşezarea lor într-un tabel, să putem discuta într-o şedinţă din zilele următoare. (...) La această lege, faţă de Senat, este acel amendament depus de PSD în care era gratuitatea pe două luni pe zece teste pe lună pentru cei care nu se vaccinau şi erau testaţi. Testarea era suportată din bani publici. În decizia de astăzi de la grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor s-a votat ca noi, grupul parlamentar al PNL, să ne abţinem la acest amendament. Considerentele sunt că statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contracost", a explicat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, luni, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că Ministerul de Finanţe va transmite un impact al unei astfel de prevederi. "Cu cât întârziem adoptarea certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare", a afirmat Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, se vor testa gratuit cei care vor primi contraindicaţii pentru vaccinarea anti-COVID din partea medicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.