Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocajele se tin lant din cauza noilor carduri de sanatate

card sanatate

Cabinetele medicilor de familie sunt blocate total din cauza nefunctionarii corespunzatoare a cardurilor de sanatate. In mai bine de jumatate dintre judetele tarii au raportat astfel de probleme. Sistemul fie merge greoi, fie nu merge deloc, iar pacientii nu isi pot primi retele compensate sau trimiterile catre doctori pentru consultatii.

Reprezentantii medicilor de familie sustin ca este 'inuman' ce li se intampla. Mai mult, au inceput sa isi roage pacientii sa nu vina la cabinete doar pentru a-si activa cardul ci doar daca au nevoie de ceva, ca sa evite blocajele din aceste zile.

Vasile Ciurchea, președinte CNAS, a declarat insa că nu există niciun sistem blocat în momentul de față. Întrebat câte carduri au fost activate până în prezent, președintele CNAS a spus "multe". "În fiecare zi rezolvăm sesizările care vin de la furnizori. Nu există o zi de pauză.

Incercam sa rezolvam toate problemele, nu toata lumea a intrat in posesia cardurilor de sănătate, sunt aproximativ 3% cei care trebuie să intre în posesia cardurilor de sănătate", a mai spus Ciurchea, potrivit televiziunilor de stiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.