Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocarea etapelor de realizare a spitalului regional Braşov este vina exclusivă a Guvernului Orban, spune senatorul PSD Florin Orțan

Lucian Tudose
spitalul militar central

Senatorul PSD Florin Orţan a declarat, joi, că, excluzând din lista de investiţii proiectul spitalului regional de la Braşov, Guvernul liberal a blocat etapele următoare de realizare a acestui proiect, care "a atins un stadiu de maturitate pentru implementare" şi pe care braşovenii îl vor, potrivit Agerpres.

"Guvernul a promis realizarea a trei spitale regionale, dar a uitat complet de Braşov. (...) Cer autorităţilor competente să se mai gândească la proiectul pe care braşovenii îl vor, un proiect care a atins un stadiu de maturitate pentru implementarea sa, iar nerealizarea acestuia, în acest moment, este vina exclusivă a Guvernării PNL. Mă întreb cum le va explica preşedintele Consiliului Judeţean (Adrian Veştea, PNL - n.r.) braşovenilor, faptul că spitalul regional de la Braşov nu se va mai construi", a afirmat, într-un comunicat remis joi, medicul Florin Orţan.

Citește și: Microfoanele și camerele anchetatorilor ar fi fost descoperite de pretinșii delapidatori de pe Otopeni - S-a intervenit de urgență pentru extragerea lor

Conform acestuia, "mult aşteptatul program de relansare economică al Guvernului PNL" este catalogat de specialiştii economici din spaţiul public "drept maculatură, programele şi proiectele propuse neavând, de fapt, surse de finanţare".

Totodată, Orţan menţionează că guvernările PSD au făcut primele demersuri cu privire la proiectul spitalului regional de la Braşov, "parlamentarii PSD şi echipa fostului prefect Marian Rasaliu obţinând votarea Legii 32/2018 de transfer a terenului pentru spital şi, ulterior, tot sub guvernarea PSD, fiind emis ordinul cu numărul de paturi şi structura de specialităţi, dar şi cel cu arondarea judeţelor deservite". Totodată, în aceeaşi perioadă a fost semnat acordul cu BERD şi Primăria Braşov pentru documentaţia tehnică.

Prin Planul de relansare economică, anunţat miercuri, guvernul Orban anunţă ca termen ambiţios pentru finalizarea construirii primelor trei spitale regionale, cel de la Cluj, Iaşi şi Craiova, anul 2027. În total, bugetul pentru cele trei spitale regionale este 1,64 de miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.