Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocați pe munte 'în adidași', în condiții de zăpadă și frig: Tinerii din Ucraina fug în România de teama războiului

monitorulcj.ro
ucraineni fugari

O operațiune de salvare a trei cetățeni ucraineni este în curs în Munții Maramureșului. Autoritățile au fost alarmate de unul dintre ucraineni, de 27 de ani, care a transmis că alți doi, de 45 și 46 de ani, sunt în hipotermie și nu mai pot continua drumul.

 

Ucraineni blocați pe munte sunt „în adidași”, în condiții de zăpadă și frig. Cel de 27 de ani a reușit să se adăpostească. Salvatorii l-au găsit cu puțin timp în urmă pe tânărul de 27 de ani, ce reușise să se refugieze la o stână în zona Vârfului Șerban. De acolo salvatorii vor porni în căutarea celorlalți doi, care sunt mai sus în munte și care acuză probleme medicale.

Tânărul de 27 de ani le-a spus că ceilalți doi ucraineni s-ar afla în apropiere de graniță, îmbrăcați necorespunzător condițiilor de iarnă și ger din munți. Căutările continuă - a precizat directorul Serviciului Județean Salvamont Maramureș, citat de Rador Radio România.

Din cauza condițiilor meteo, nu se poate interveni cu avionul.

„Ucraineanul de 27 ani era în adidași și avea ca rezervă cizme de gumă. În condiții de iarnă. Zăpadă, frig.... Din câte am înțeles ceilalți doi sunt aproape pe graniță, îmbrăcați la fel de necorespunzător zonei în care se află și obosiți. Refuză să mai coboare, fiind în hipotermie amândoi și ne așteaptă să mergem după ei”, declară salvamontiștii maramureșeni, citează Mediafax.

Cei trei ucraineni, de 27, 45 și 46 de ani, erau căutați de salvatorii montani din Maramureș în zona Vârfului Șerban, doi dintre ei fiind în hipotermie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.