Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bloomberg a calculat în câți ani Moldova va vaccina 75% din populație

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

Conform unui studiu realizat de Bloomberg, Republica Moldova va avea nevoie de opt ani pentru a vaccina 75 % din populația țării – procentajul care asigură revenirea la normalitate a activităților și scoaterea restricțiilor pandemice.

Pentru o mică comparație, Ucraina are nevoie de 10 ani pentru a acoperi același procentaj de persoane vaccinate, iar România va avea nevoie de 17 luni, transmite diez.md.

Acest calcul s-a făcut în conformitate cu numărul de persoane vaccinate zilnic împotriva virusului, care este în jur de 1.375 la noi în țară.

Astfel, este nevoie de opt ani pentru a vaccina 75 % din populație.

Ieri, 19 martie 2021, în țara noastră au mai sosit 24 570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Președinta Maia Sandu a anunțat că până la sfârșitul lunii martie, în Moldova vor ajunge aproximativ 100 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Oficialii de știință americani, precum Anthony Fauci, sugerează că e nevoie de o acoperire de la 70 % până la 85 % a populației vaccinate pentru ca lucrurile să revină la normal.

Ucraina

Ucraina va avea nevoie de mai mul de 10 ani pentru a imuniza 75 % din populația țării cu vaccin. Aceasta administrează zilnic în jur de 7 782 de doze.

România

Un scenariu mai pozitiv putem observa la vecinii de peste Prut. Acolo se administrează zilnic în jur de 51 de doze de vaccin, ceea ce ar însemna că în doar 17 luni țara va imuniza 75 % din populație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.