Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bloomberg anunță că tranziția eco se fâsâie: Utilizarea cărbunelui va rupe toare recordurile în 2023

vagoane carbune

Utilizarea cărbunelui în producţia de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta, deoarece răspândirea pe scară largă a surselor de energie regenerabile înlocuieşte combustibilii fosili poluanţi, se arată într-un raporta la firmei de consultanţă Rystad Energy, transmite Bloomberg, scrie agerpres.

Electricitatea produsă în urma arderii cărbunelui va ajunge la aproximativ 10.373 TWh pe plan global în 2023, apoi va scădea la 10.332 TWh în 2024. Este o schimbare minoră, dar semnificativă, apreciază firma cu sediul la Oslo.

Cărbunele este cea mai mare sursă de electricitate şi reducerea emisiilor centralelor electrice este critică deoarece omenirea caută să ţină sub control schimbările climatice. Liderii mondiali, directori şi activişti de mediu s-au întâlnit în cadrul COP28 - Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice din Dubai - pentru a finaliza acorduri de sporire a utilizării energiei verzi şi limitarea consumului de combustibili fosili.

"Scăderea în generarea totală de cărbune în 2024 ar putea fi mică pe hârtie, dar indică începutul erei energiei regenerabile pe piaţa energiei. Folosirea cărbunelui în sectorul energiei atinge nivelul de vârf ", a apreciat Carlos Torres Diaz, vicepreşedinte în cadrul Rystad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.