Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blue Air a dat lovitura anul trecut: A depăşit pragul de 5 milioane de pasageri

tripsta.co.uk
blue air

În 2017, Blue Air a transportat 5,06 milioane de pasageri, cu 70% mai mult faţă de anul anterior şi peste estimările iniţiale, se arată într-un comunicat transmis duminică de compania aeriană.

„Creşterea este şi mai spectaculoasă dacă o raportăm la anul 2015, când a transportat puţin peste 2 milioane de pasageri”, se menţionează în comunicat citat de Mediafax.

„Am reuşit să avem un record şi la numărul de rute, cu 104 rute operate regulat, şi peste 700 de curse charter. Pasagerii noştri au primit foarte bine cele 33 de noi rute inaugurate în 2017. Şi, chiar la finalul anului trecut, în timp ce românii se pregăteau de Revelion, echipa Blue Air a întâmpinat cu entuziasm o nouă aeronavă Boeing 737-800”, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

Creşterea numărului de pasageri cu 70% se datorează faptului că, în 2017, Blue Air a continuat să se extindă. Pe de o parte, cea mai mare companie aeriană românească a crescut numărul de rute interne, frecvenţa acestora, dar şi legăturile directe între litoral cu o parte dintre oraşele mari din România. Anul trecut a fost lansată baza de la Constanţa, care a operat zboruri 506 zboruri, către Roma (Fiumicino), Bruxelles, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Paris Beauvais şi Timişoara. În acelaşi timp, Blue Air a mai venit cu următoarele noutăţi pe bazele din România: de la Iaşi, au fost inaugurate, anul trecut, rute spre Torino, Valencia, München, Milano Bergamo, Florenţa şi Glasgow; de la Cluj-Napoca au fost lansate rute noi spre Londra (Luton), Larnaca, Nisa şi Tel Aviv; de la Bucureşti au fost inaugurate curse spre Tel Aviv, Copenhaga, Bordeaux, Oslo (Gardermoen), Helsinki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.