Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, AVERTISMENT pentru români: 'Ar putea urma măsuri dure pentru populație'

bnr

Avertisment dur din partea Bancii Naţionale Române (BNR). Oficialii BNR trag un semnal de alarmă şi spun că ar putea urma măsuri fiscale dure pentru populaţie. Motivul: Guvernul ar putea să rateze încadrarea în ţinta deficitului bugetar de 3% din PIB.

Specialiştii BNR susţin că pericolul a apărut pe fondul aplicării legii salarizării unitare, al cărei impact nu poate fi încă previzionat, dar şi al schimbărilor anunţate de Executiv în ceea ce priveşte taxarea şi impozitarea salariilor şi pensiilor. Totodată, BNR trage un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte absorbţia grea a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

"Dacă primul program de guvernare era o eroare din punct de vedere economic, al doilea a fost o greșeală atât de flagrantă încât a trebuit să revină asupra lui la nici o saptămână. La cum stau lucrurile acum, în toamnă ori va trebui să ceară ajutor la FMI sau la instituțiile financiare internaționale sau să înceapă într-adevăr să înțeleagă economia de piață și să lase mediul privat să producă", a declarat pentru Antena 3, analistul economic Lucian Isar.

Citeşte şi: Un afacerist cu probleme penale a dat marea lovitură: Câți bani a câștigat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.