Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR are vești bune pentru Adrian Câciu: Câți bani a mai pus deoparte Mugur Isărescu

Inquam Photos / Octav Ganea
isarescu

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 40,92 miliarde euro, la finalul lunii mai, faţă de 40,5 miliarde euro la 30 aprilie 2022.

”La 31 mai 2022, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 40,92 miliarde euro, faţă de 40,501 miliarde euro la 30 aprilie 2022. În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni: Intrări de 3,756 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală de 1,750 miliarde dolari americani); alimentarea contului Comisiei Europene şi altele; Ieşiri de 3,337 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”, arată datele BNR.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,741 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai 2022 au fost de 46,661 miliarde euro, faţă de 46,533 miliarde euro la 30 aprilie 2022.

Plăţile scadente în luna iunie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 95 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.