Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, aviz FAVORABIL pentru fostul ministru Bogdan Drăgoi în poziția de administrator al BRD

BURSA
Bogdan Dragoi

Banca Națională a României (BNR) l-a avizat pozitiv pe fostul ministru al finanțelor Bogdan Drăgoi pentru a ocupa fotoliul de administrator al BRD – Groupe Societe Generale, a treia bancă după active din România, potrivit unui comunicat al BRD remis marți Bursei de Valori București, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Klaus Iohannis, după discuția avută cu Orban și Cîțu: ‘Ecuația bugetului pe 2020 este una complicată’ .

Drăgoi, ministru de finanțe în Guvernul Ponta, în 2012, este și președinte și director general al SIF Banat – Crișana (SIF1), fapt ce a întârziat preluarea mandatului pe patru ani deși acționarii l-au votat în luna martie să îl înlocuiască pe Ioan Cuzman.

Atunci, în conformitate cu Regulamentul 10/2015 privind administrarea fondurilor de investiții alternative, Bogdan Drăgoi nu putea să preia funcția în boardul instituției de credit deoarece nu i se permite unui administrator de SIF să fie în același timp și administrator al băncii depozitare acelui SIF.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

În consecință, în vară, SIF-ul pe care îl conduce Drăgoi a renunțat la serviciile de depozitare și custodie ale BRD și a încheiat un nou contract de depozitare cu Banca Comercială Română (BCR), instituţie de credit autorizată de ASF pentru a îndeplini funcţia de depozitar.

Totodată, BNR l-a avizat la pachet și pe Mihai Tiberiu Selegean pentru postul de director general adjunct juridic și administrativ la BRD Groupe Societe Generale. Selegean lucrează în BRD de mai bine de 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.