Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR îl pulverizează pe Daniel Zamfir după audierile maraton din Senat: 'Omul nu are nicio legătură cu realitatea'

dan suciu

BNR a rămas fără capacitatea de reacție în cazul unor atacuri speculative asupra leului, prin modul în care taxarea pe activele bancare este legată de nivelul ROBOR, a afirmat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu într-o intervenție la Realitatea TV, după audierea lui Mugur Isărescu.

Grupul „bine organizat” care încearcă decredibilizarea BNR, spune Dan Suciu, s-a reunit la Parlament, unde a fost invitat guvernatorul Mugur Isărescu, alături de Consiliul de administrație al băncii centrale.

„Încercarea de decredibilizare a BNR a avut azi doar un nou episod, ea a început de mult, a continuat printr-un grup bine organizat, toți din acest grup au fost prezenți azi. A primit o nouă dimensiune în acest an, începând cu OUG 114. Nu știu cui servește asta, dar deservește în mod sigur cetățenilor acestor țări, pentru că rolul BNR este unul protectiv pentru toți cetățenii. BNR e bine consolidată, nu cedează așa ușor”, a declarat Dan Suciu la Realitatea TV.

Caz HALUCINANT în emisiunea lui Rareș Bogdan! Mesaj EXPLOZIV al lui Traian Băsescu - Atac DEVASTATOR la Liviu Dragnea

Purtătorul de cuvânt al BNR a explicat că Banca Națională are un grup de lucru cu Ministerul de Finanțe pentru a vedea dacă este posibil să fie luată în considerare o altă referință decât ROBOR la 3 luni, dacă poate fi „mai constructivă pentru toată economia, pentru români, pentru sistemul bancar”.

„Nu am nicio speranță în cazul d-lui Zamfir. Dacă asta a înțeles, că BNR a manipulat ROBOR, fie nu te interesează ce e în jurul tău, fie că nu înțelegi. Nu e nicio greșeală în modul de calcul al ROBOR, cum spune dl. Zamfir, nu e nicio manipulare în piață, sunt afirmații scoase din context și omul nu are nicio legătură cu realitatea”, a explicat Dan Suciu.

Referitor la speculațiile apărute în presă cu privire la încercările PSD de a pune mâna pe poziția de guvernator la BNR, Mugur Isărescu urmând să fie schimbat până în luna aprilie, Dan Suciu spune că legistatia este clară și împiedică schimbarea abuzivă.

„Nu cred că este posibil, legea este clară, nominalizările sunt făcute de Parlament, doar dacă sunt greșeli care sunt dovedite ca flagrante, ceea ce nu e cazul.. legislația e clară și împiedică schimbarea abuzivă a Consiliului de Administrație. În afară de dl Zamfir, cu ceillalți membri ai Comisiei s-a putut discuta”, a precizat oficialul BNR.

Din punctul de vedere al BNR, este obligatorie modificarea OUG 114 în sensul eliminării taxei pe active în funcție de indicele Robor. „Dacă mai avem o coerență de țară, trebuie modificată legătura taxei cu ROBOR, scoate din atribuțiile BNR și din capacitatea BNR privind mecanismele de reacție împotriva unor atacuri”, a mai spus Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.