Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR lansează noi monede şi celebrează împlinirea a 500 de ani de la sfinţirea bisericii din cadrul mănăstirii Curtea de Argeș

bnr

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) și o monedă din tombac cuprat, dedicate împlinirii a 500 de ani de la sfințirea bisericii din cadrul mănăstirii Curtea de Argeș, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRI PE SURSE.

Oficialii BNR au anunţat lansarea a 150 de seturi de trei monede, dar şi lansarea a 150 de monede din tombac cuprat.

Preţurile de vânzare, inclusiv broșura de prezentare, sunt:

-           2.095,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat);

-           80,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat.

Caracteristicile tehnice ale monedelor sunt următoarele:

Caracteristici tehnice

Set 3 monede

Monedă

Metal

aur

argint

tombac cuprat

tombac cuprat

Valoare nominală

100 lei

10 lei

1 leu

1 leu

Titlu

900‰

999‰

-

-

Formă

rotundă

rotundă

rotundă

rotundă

Diametru

21 mm

37 mm

37 mm

37 mm

Greutate

6,452 g

31,103 g

23,5 g

23,5 g

Calitate

proof

proof

proof

proof

Cant

zimţat

zimţat

zimţat

zimţat


Aversul monedei din aur redă un detaliu ornamental exterior al bisericii mănăstirii Curtea de Argeș, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2017”.

content-image

Aversul monedei din argint redă un detaliu ornamental exterior al bisericii mănăstirii Curtea de Argeș, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2017”.

content-image

Aversul monedei din tombac cuprat redă un detaliu ornamental exterior al bisericii mănăstirii Curtea de Argeș, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României și anul de emisiune „2017”.

content-image

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint și tombac cuprat) prezintă imaginea bisericii mănăstirii Curtea de Argeș și inscripția în arc de cerc ,,500 DE ANI DE LA SFINTIREA BISERICII MANASTIRII CURTEA DE ARGES”.

Monedele vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile de trei monede și monedele de tombac cuprat vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din aur, din argint și din tombac cuprat, dedicate împlinirii a 500 de ani de la sfințirea bisericii mănăstirii Curtea de Argeș au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede și a monedelor din tombac cuprat, dedicate împlinirii a 500 de ani de la sfințirea bisericii mănăstirii Curtea de Argeș se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.