Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, reacție DURĂ după atacul premierului la adresa băncilor: 'Declarația unui intelectual care nu are de-a face cu băncile'

BNR1

BNR a reacționat după ce Mihai Tudose a continuat atacul la adresa băncilor, spunând că el refuză să îşi ţină salariul pe card deoarece nu acceptă să dea băncii „câte doi bani“ de fiecare dată când foloseşte cardul. „Terente era copil pe lângă voi”, a subliniat premierul.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a catalogat declarația premierului ca fiind una neinspirată, adăugând că Guvernul este `la mâna băncilor în foarte multe împrejurări”.

„În clipa de față, sunt într-o vacanță într-o localitate din România, unde mă uit în jur și văd că nu miroase a ciment, nu sunt macarale, nu se construiște nimic. Băncile au aici o relație mai slabă cu comunitatea și peste tot unde relația dintre bancă și comunitate nu este foarte puternică, acolo nu miroase a ciment, acolo nu se construiește. Guvernul României, în sfârșit, e la mâna băncile în foarte multe împrejurări. Lună de lună, Guvernul României se împrumută la bănci, plătește pensii, plătește salarii. E o relație continuă și o relație benefică între bănci și guvern. E o declarație neinspirată, este punctul meu de vedere. Înțeleg că este declarația unui intelectual care nu are de-a face cu băncile. A avut un incident nefericit. Sunt sigur că astfel de lucruri se întâmplă. Eu vreau să fac o subliniere și aici este problema de lege. Băncile se mișcă în funcție  de cât le lasă legile să se miște. Nu am auzit pe nimeni de la Guvern, nici pe ministrul de Finanțe, nici pe primul ministru, că băncile ar încălca legea. Sigur legile noasre sunt interpretabile, legile noastre sunt slabe și atât instituțiile, cât și oamenii întind lucrurile cât este posibil, până la limita legii.”, a spus Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.