Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, scoasă basma curată, după ce a fost acționată în instanță pentru practici înșelătoare

bnr

Procesul în care Asociația Parakletos a chemat în judecată nouă bănci împreună cu Banca Națională a României pentru “practici înșelătoare aferente comerțului cu produse financiare toxice de tipul creditelor în CHF”, se va judeca pe fond pe 8 decembrie 2016, însă fără BNR, care a fost eliminată din cauza procesuală, informează bankingnews.ro.

Povestea acestui proces a început în decembrie 2015, atunci când Asociația Parakletos a depus o acțiune împotriva tuturor băncilor din România care au acordat credite în franci elvețieni.

Plângerea viza toate băncile “care au speculat în favoarea lor și în detrimentul consumatorilor diferențele de curs valutar în cadrul creditelor toxice în franci elvețieni și care au indus în eroare debitorii în privința intențiilor lor de a împărți povara acestor credite cu consumatorii”, după cum anunța avocatul Gheorghe Piperea, președinte al Asociației Parakletos.

„Actiunea este formulată și contra BNR, pentru complicitate la aceste practici înșelătoare”, sublinia atunci Gheorghe Piperea.

La reluarea procesului, în 18 noiembrie 2016, BNR a fost eliminată din cauza procesuală.

Este momentul ca avocatul Gheorghe Piperea şi fostul bancher Lucian Isar „să înceteze să mai hăituiască” Banca Naţională a României (BNR), este de părere Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.