Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala misterioasă care ucide fulgerător: simptomele banale avute de cei care au decedat

moartea

Boala misterioasă care a lovit începând cu luna decembrie un sat din regiunea centrală a Coastei de Fildeş a provocat moartea a 20 de persoane, potrivit unui nou bilanţ obţinut joi de AFP din surse locale, informează agenția AGERPRES.

''Până pe 26 ianuarie, aveam 12 morţi. Joi, bilanţul s-a agravat şi am înregistrat 20 de morţi printre care doi adulţi'', în timp ce, până în acest moment, ''niciun adult n-a fost afectat'', a declarat Paul Kouassi, preşedintele unei asociaţii de tineri din satul Kpo-Kahankro, situat la circa 20 de kilometri de oraşul Bouaké. Bilanţul a fost confirmat de alţi locuitori ai satului.

Profilul victimelor

Kouassi a precizat că victimele adulte sunt femei cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, ambele decedate într-un spital din Bouaké ''după ce au prezentat aceleaşi simptome ca în cazul primelor decese, adică vomă şi diaree''.

Un număr de 33 de locuitori din Kpo-Kahankro au fost de asemenea internaţi de urgenţă la Centrul spitalicesc universitar (CHU) din Bouaké cu simptome similare, potrivit unor surse spitaliceşti.

Ipoteză vehiculată: act de vrăjitorie

Doi miniştri au fost mobilizaţi în acest sat în decembrie după primele decese, iar pe 31 ianuarie ministrul Sănătăţii, Pierre Dimba, a venit la faţa locului pentru a face o evaluare a situaţiei, potrivit lui Kouassi.

În faţa misterului acestor decese şi în aşteptarea rezultatelor analizelor care întârzie, în sat a fost avansată ipoteza unui act de vrăjitorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.