Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bob Dylan va publica o nouă carte în noiembrie

telegraph.co.uk
Bob Dylan

Muzicianul american Bob Dylan, premiat cu Nobel pentru Literatură în 2016, va publica pe 8 noiembrie prima sa carte de la cea de memorii „Chronicles, volume 1", în 2004, a anunţat editorul său Simon & Schuster, potrivit news.ro.

„The Philosophy of Modern Song”, care va fi lansată pe 8 noiembrie în Statele Unite, va fi prima lucrare de la volumul autobiografic „Cronica vieţii mele, volumul 1”. Aceasta va fi publicată în Franţa de editura Fayard, anunţă AFP.

Starul folk a început să o scrie din 2010 şi noua sa lucrare cuprinde, precizează editorul, mai mult de 60 de texte, în special despre artişti rpecum Hank Williams şi Nina Simone, şi despre arta compunerii verusirlor şi a melodiilor.

„Publicarea unei lucrări strălucitoare, caleidoscopice de Bob Dylan va constitui un omagiu mondial adus cântecului de unul dintre cei mai mari artişti ai vremurilor noastre”, a declarat directorul editurii Simon and Schuster, Jonathan Karp, într-un comunicat.

„The Philosophy of Modern Song” nu putea fi scrisă decât de Bob Dylan”, a continuat el. „Vocea sa este unică şi activitatea sa implică aprecierea şi înţelegerea profundă a cântecelor, a celor care le creează şi a ceea ce înseamnă pentru noi toţi”.

Bob Dylan, apărut pe scena newyorkeză la începutul anilor 1960, a vândut de atunci mai mult de 125 milioane de discuri în toată lumea şi, la 80 de ani, continuă concertele cu un turneu în prezent care ar trebui să continue până în 2024.

El a lansat în 2020 cel de-al 39-lea album de studio, apreciat de critică, „Rough and Rowdy Ways”.

Robert Allen Zimmerman, alias Bob Dylan, a fost recompensat în 2016 cu Premiul Nobel pentru Literatură „pentru că a creat în marea tradiţie a muzicii americane noi moduri de expresie poetică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.