Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boc anunță o economie de 75.000 de euro / an: 'Ne folosim de energia solară pentru a încălzi locuințele, fără a mai fi nevoie să consumăm curent sau gaz'

Radu Pop
Primaria Cluj-Napoca
Emil Boc

Termoficare Napoca S.A. din Cluj a inaugurat, marți, 1 august, un parc fotovoltaic care va produce 30% din energia necesară pentru a încălzi apartamentele racordarde la sistemul de termoficare.

„Această centrală deservește aproximativ 6000 de apartamente și produce 30% din necesarul total de energie. Ne folosim de energia solară pentru a încălzi locuințele deservite, fără a mai fi nevoie să consumăm curent electric sau gaz și astfel producem anual o economie de 75.000 de euro”, a declarat primarul Emil Boc.

Alte 9 obiective din oraș sunt prevăzute cu centrale electrice fotovoltaice.

„În municipiul Cluj-Napoca am instalat panouri fotovoltaice instalate în alte 9 locații: Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic Alexandru Borza, Liceul Onisifor Ghibu, Seminarul Teologic Ortodox, Baza Sportivă Gheorgheni, Hala Agroalimentara Grigorescu și Hala Agroalimentară IRA. Doar într-un an și jumătate, de când funcționează aceste panouri fotovoltaice am produs 369,58 Mwh, echivalentul a 97,66 tone CO2 și a 2500 arbori plantați”, a mai subliniat primarul Emil Boc.

Parcul fotovoltaic de la Centrala Termică de Zonă Someș Nord a fost realizat pe fostul amplasament al depozitului de combustibil, pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică necesară echipamentelor și sistemelor proprii ale centralei. Centrala Fotovoltaică e formată dintr-un sistem de panouri forovoltaice interconectate – 696 panouri fotovoltaice monocristaline, 4 invertoare de 100 kW fiecare. Valoarea totală a acestei investiții este de 523.000 euro (fără TVA).

În curând se va recepționa un parc fotovoltaic amplasat în zona Cluj Innovation Park, având o putere instalată de 990 kWp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.