Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bode (PNL): Principalul obiectiv în proiectul offshore e ca investitorii să decidă demararea exploatării în Marea Neagră

PNL

Deputatul liberal Lucian Bode a declarat miercuri că România trebuie să îşi urmărească propriul interes în privinţa gazelor din Marea Neagră, însă principalul obiectiv este acela ca investitorii să decidă demararea exploatării, scrie agerpres.ro

Bode a afirmat, la dezbaterea proiectului legii offshore, că este necesară o clauză de stabilitate şi predictibilitate şi că este important ca gazele din Marea Neagă să fie folosite pentru dezvoltarea comunităţilor. 

El a spus că nu există date din partea statului în ceea ce priveşte cantitatea de gaz din Marea Neagră, dimensiunea investiţiilor şi, în consecinţă, valoarea deducerilor. 

"România trebuie să urmărească propriul interes în această afacere, însă principalul obiectiv pe care trebuie să îl urmărim cu toţii este acela ca investitorii să decidă demararea exploatării. România nu îşi poate permite un eşec în ceea ce priveşte strategiile din domeniul energetic. (...) Aşadar, dezvoltarea sectorului offshore de gaze naturale este oportunitatea istorică pentru România, putând aduce beneficii de securitate energetică, economică şi socială", a adăugat Bode. 

Deputatul a adăugat că liberalii solicită adoptarea amendamentelor lor, subliniind că predictibilitatea şi stabilitatea nu sunt negociabile. 

"Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal rămâne consecvent şi vă propune celor din majoritatea PSD - ALDE, acum în al 12-lea ceas, să acceptaţi în timpul dezbaterilor de astăzi amendamentele fără de care acest proiect noi credem că nu poate fi aplicat niciodată - vorbim de distribuire echitabilă a beneficiilor între stat şi investitori, în al doilea rând ceea ce rămâne României de la această afacere să fie utilizat pentru dezvoltarea comunităţilor locale prin extinderea reţelelor de distribuţie gaze naturale către populaţie, pentru aducerea de valoare adăugată în România şi nu în ultimul rând clauza de stabilitate şi predictibilitate pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector care nu este negociabilă pentru PNL", a subliniat Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.