Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing are probleme uriașe! Și avionul secretarului de stat american, Antony Blinken, s-a stricat la Davos

Bloomberg
avion boeing Blinken

Boeing are probleme uriașe! Și avionul secretarului de stat american, Antony Blinken, s-a stricat la Davos

Secretarul american de stat, Antony Blinken, nu a putut să zboare acasă de la Davos, așa cum era programat miercuri, din cauza unei probleme tehnice la aeronava sa.⁣

După ce au zburat de la Davos cu elicopterele și s -au urcat în Boeing-ul 737 modificat, Blinken și echipa sa au fost informați că aeronava nu poate zbura. O scurgere de oxigen detectată anterior nu a putut fi remediată.⁣

O aeronavă nouă, mai mică, a fost trimisă pentru Blinken, iar mulți din echipa sa se vor întoarce la Washington cu aeronave comerciale, potrivit presei, anunță CNN.

Aceasta este doar cea mai recentă lovitură dată Boeing. Pe 5 ianuarie, un jet Alaska Airlines a avut o problemă de ușă la scurt timp după decolare, când avionul se afla la 16.000 de metri, lăsând o gaură în aeronavă.

Din fericire, nimeni nu stătea pe scaunul de lângă gaură și nu a fost rănit grav. Dar incidentul a dus la oprirea temporară de la zbor a tuturor celor 737 de avioane max 9, deoarece companiile aeriene au primit ordin să le inspecteze pentru o posibilă ansamblare defectuoasă și șuruburi libere sau lipsă.

Primele 40 de inspecții ale avioanelor Boeing 737 MAX 9 au fost finalizate

Administrația Federală a Aviației (FAA) a anunțat miercuri că inspecțiile unui prim grup de 40 de avioane Boeing 737 MAX 9 au fost finalizate, un obstacol cheie pentru a debloca în cele din urmă avioanele de la sol, după ce un panou de cabină s-a rupt în 5 ianuarie în timpul zborului, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Vineri, FAA declarase că 40 din cele 171 de avioane reținute la sol trebuie să fie reinspectate înainte ca agenția să analizeze rezultatele și să stabilească dacă este sigur să permită Boeing MAX 9 să își reia zborul.

FAA a declarat miercuri că va „analiza în detaliu datele” obținute în urma inspecțiilor înainte de a decide dacă avioanele își pot relua zborurile.

Alaska Airlines și United Airlines, cele două companii aeriene americane care folosesc avioanele și care au finalizat inspecțiile, au fost nevoite să anuleze sute de zboruri începând de săptămâna trecută și au anulat toate zborurile MAX 9 până miercuri. United a refuzat să comenteze. Alaska și Boeing de asemenea nu au comentat.

Marți, Boeing l-a numit pe amiralul în retragere al Marinei americane Kirkland H. Donald pentru a-l consilia pe directorul general al producătorului de avioane cu privire la îmbunătățirea controlului calității.

Procesele de producție ale Boeing au fost analizate cu atenție de când un panou s-a smuls de pe avionul Alaska Airlines în timpul zborului din această lună, lăsând o gaură pe partea laterală a avionului. Incidentul a reaprins îngrijorările cu privire la avioanele Boeing la câțiva ani după accidentele care au provocat moartea a 346 de persoane.

Investitorii sunt, de asemenea, îngrijorați de posibilele întârzieri la livrările de aeronave

Miercuri, președintele Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) și șeful FAA pentru siguranță le vor prezenta senatorilor o informare privind ancheta.

Kirkland Donald va conduce o echipă de experți externi în evaluarea practicilor de calitate la Boeing Commercial Airplanes și la lanțul său de aprovizionare și va oferi recomandări directorului general al Boeing, David Calhoun, și consiliului de administrație.

Calhoun va vizita miercuri instalațiile de producție ale Spirit AeroSystems, care deschide noi file în Wichita, Kansas, pentru a discuta cu angajații alături de directorul executiv al acestei companii, Pat Shanahan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.