Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing Co. a livrat clienţilor 13 avioane în octombrie

www.wsj.com
Boeing tttx

Boeing Co. a livrat clienţilor 13 avioane în luna octombrie din acest an, comparativ cu 20 de avioane în aceeaşi lună din 2019, arată datele publicate marţi de constructorul aeronautic american, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Tot luna trecută, Boeing a pierdut 12 comenzi pentru avioane de tip 737 MAX, în condiţiile în care clienţii au profitat de o prevedere care le permite să iasă din contractele semnate cu producătorul american dacă livrările înregistrează întârzieri de peste 12 luni.

În total, în perioada ianuarie-octombrie 2020, numărul de avioane de tip 737 MAX eliminate din catalogul de comenzi al Boeing se ridică la 1.043 de aparate. În cazul livrărilor, un indicator important deoarece clienţii plătesc atunci când iau în primire un nou avion, Boeing a livrat 111 de avioane în primele 10 luni, faţă de 321 de avioane în perioada similară a anului trecut.

Citește și: Stelian Tănase îl desființează pe primarul Brașovului, Allen Coliban, după ce a mințit în CV: Este un impostor, pur și simplu – un mare mincinos.

Odată cel mai bine vândut model al Boeing, avioanele 737 MAX sunt blocate la sol după două catastrofe aeriene în care a fost suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

În aceste condiţii, Boeing a înregistrat pierderi de 3,453 miliarde de dolari în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu un profit de 374 milioane de dolari în perioada similară din 2019. De asemenea, vânzările Boeing în perioada ianuarie-septembrie 2020 au scăzut cu 27%, până la 42,854 miliarde de dolari, din cauza impactului pandemiei de coronavirus şi a blocării la sol a avioanelor 737 MAX.

Luni, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a informat că UE va impune tarife vamale suplimentare de 15% pentru avioanele Boeing, din cauza subvenţiilor ilegale acordate de Washington producătorului american de avioane. Această decizie ar putea reprezenta un nou factor care va afecta livrările de avioane Boeing în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.