Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing Co evaluează mai multe posibile date pentru lansarea capsulei spaţiale CST-100 Starliner

blacknews.ro
boeing capsula spatiala CST-100 Starliner

Boeing Co a anunţat luni că evaluează mai multe posibile date din august pentru lansarea capsulei CST-100 Starliner spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează Reuters.

Compania a amânat săptămâna trecută mult aşteptata lansare a capsulei după identificarea unei probleme tehnice la supapele sistemului de propulsie în timpul unor verificări.

Boeing a anunţat luni că problemele constate la mai multe dintre supapele sistemului de propulsie au fost rezolvate în cursul acestui weekend, iar în urma inspecţiilor nu s-au constatat semne de deteriorare sau de coroziune externă, scrie Agerpres.ro.

''Şapte dintre cele 13 supape funcţionează acum aşa cum au fost proiectate, inspecţia şi remedierea celorlalte supape afectate urmând să fie efectuate zilele următoare", a indicat compania.

Potrivit Boeing, compania colaborează cu NASA şi United Launch, parteneriatul său cu Lockheed Martin Corp, în vederea confirmării datelor de lansare după ce naveta spaţială va fi gata.

CST-100 Starliner va transporta oameni către şi de pe orbita joasă a Pământului. Boeing, aflată în competiţie cu SpaceX, aflată sub conducerea lui Elon Musk, pentru trimiterea astronauţilor NASA pe ISS de pe pământ american după aproape un deceniu, a declarat că o misiune cu echipaj uman nu va avea loc mai devreme de luna decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.