Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boeing pierde teren chiar în SUA - O mare companie aeriană înlocuiește aeronavele americane cu Airbus din Europa

Boeing 767 delta air lines

Delta Air Lines a dezvăluit vineri o comandă pentru până la 40 de aeronave noi Airbus A350-1000 cu corp larg, livrările primelor 20 de avioane fiind programate să înceapă în 2026, transmite Reuters.

Comanda, despre care Reuters a relatat săptămâna aceasta că este iminentă, va face probabil din Delta primul transportator american care va opera modelul respectiv de aeronavă, notează news.ro.

Delta a spus că are opţiuni pentru încă 20 de avioane.

A350-1000, destinat curselor pe distanţe lungi, poate găzdui confortabil între 350 şi 410 de pasageri şi are o cantitate mare de spaţiu pentru cabinele premium, potrivit producătorului european de avioane.

CEO-ul Delta, Ed Bastian, a declarat că avioanele vor înlocui avioanele Boeing 767.

„Aceste avioane completează strategia flotei noastre şi vor oferi clienţilor o experienţă de clasă mondială pentru călătorii internaţionali, cu mai multe locuri premium, ecartament mai mare şi facilităţi excelente pentru clienţi”, a spus el la apelul pentru veniturile companiei.

Delta s-a poziţionat ca o companie aeriană premium şi caută să atragă călători dornici să plătească pentru altceva decât doar un loc.

Veniturile sale din cabinele premium le-au depăşit pe cele de la locurile low-cost încă de la pandemie.

Delta a comandat și Boeing recent

În timp ce transportatorul cu sediul în Atlanta a plasat o comandă pentru 100 de avioane Boeing 737 MAX 10 în 2022, acesta este în primul rând un client al Airbus.

La sfârşitul lunii septembrie, compania avea 65 Airbus A330 şi 28 A350-900 cu corp larg, cu angajamente să achiziţioneze încă 16 din fiecare.

Delta se aşteaptă că avioanele cu două culoare vor ajuta compania să-şi dezvolte reţeaua în regiunea Asia-Pacific, care a rămas în urma SUA şi Europa în ceea ce priveşte redresarea cererii globale de călătorii după pandemie.

Delta a anunţat, de asemenea, un acord de service cu Rolls-Royce, pentru a deservi motoarele Trent XWB-97 care alimentează avioanele A350-1000.

United Airlines este singurul alt transportator american care a comandat până acum avioane A350, în cazul său 45 dintre aparatele A350-900 mai mici. Cu toate acestea, niciunul nu a fost încă livrat.

Operatorii actuali de avioane A350-1000 la nivel global includ British Airways, Qatar Airways şi Cathay Pacific Airways din Hong Kong.

Joi, Airbus a raportat comenzi anuale record de avioane şi a confirmat o creştere cu 11% a livrărilor în 2023, menţinându-se pentru al cincilea an pe primul loc în privinţa producţiei, faţă de rivalul Boeing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.