Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu a avut o întrevedere cu preşedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România, Andreas Huber

aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, o întrevedere cu preşedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR), Andreas Huber, însoţit de ceilalţi membri ai Consiliului Director al UCOR, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, în cadrul discuţiilor a fost abordată o serie de aspecte de interes reciproc privind perspectivele de dezvoltare a colaborării dintre MAE şi UCOR, pentru a valorifica într-un mod cât mai eficient rolul consulilor onorifici în dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi ţările pe care aceştia le reprezintă, cu precădere pe linia diplomaţiei economice şi a contactelor interumane.

Ministrul Aurescu a exprimat "deschiderea deplină a MAE pentru intensificarea dialogului cu UCOR, inclusiv în baza Protocolului de colaborare în vigoare dintre MAE şi UCOR, cu obiectivul de a sprijini şi facilita activitatea desfăşurată de consulii onorifici în România".

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

Bogdan Aurescu a asigurat că, după depăşirea actualului context generat de pandemia de COVID-19, MAE are în vedere o implicare mai activă a consulilor onorifici în evenimentele pe care instituţia le organizează, în scopul multiplicării oportunităţilor de interacţiune ale corpului diplomatic şi consular al României cu reprezentanţii consulari onorifici acreditaţi în România. De asemenea, a arătat că se va institui la nivelul MAE un punct de contact pentru consulii onorifici pentru asigurarea unui dialog sistematic şi eficient.

La rândul său, preşedintele Andreas Huber a exprimat apreciere pentru deschiderea conducerii MAE faţă de activitatea consulilor onorifici şi a mulţumit pentru sprijinul constant de care UCOR se bucură în acest sens. A asigurat că UCOR depune toate eforturile pentru aprofundarea şi extinderea relaţiilor de prietenie dintre România şi ţările reprezentate.

Uniunea Consulilor Onorifici din România a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală, cu scopul de a promova şi a încuraja parteneriatele de specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.