Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu, despre poziția Suediei în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen: 'Am discutat de multe ori cu omologul meu'

mae.ro
Bogdan Aurescu

Nu există nicio schimbare de poziție din partea guvernului suedez actual în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, a declarat miercuri ministrul român de Externe Bogdan Aurescu.

„După cum știți este vorba de un partid de opoziție din Suedia, Partidul Social Democrat, care a manifestat anumite rezerve. Noi am fost în contact și suntem în contact cu Guvernul suedez, am discutat inclusiv duminică și luni în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de mai multe ori cu omologul meu suedez care m-a asigurat că Guvernul suedez susține pe deplin aderarea României la spațiul Schengen”, a declarat Bogdan Aurescu.

Conform acestuia, nu există nicio schimbare de poziție din partea guvernului suedez actual, așa cum nici guvernul anterior suedez, care era condus de Partidul Social Democrat, nu a spus niciodată că are o opoziție față de aderarea României la spațiul Schengen.

Întrebat despre poziția Olandei, ministrul Bogdan Aurescu a spus: „Continuăm de asemenea demersurile noastre și pe lângă partea olandeză, de îndată ce vom avea noutăți, cu siguranță le vom prezenta”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.