Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu duce în derizoriu conflictul diplomatic cu Rusia: 'Nu este nimic special, este o decizie pe care noi am anticipat-o, am aşteptat-o'

mae.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat miercuri că "nu este nimic special" în decizia Federaţiei Ruse de a declara persona non grata pe adjunctul ataşatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, menţionând că "există uneori în practica diplomatică acest tip de reacţie de răspuns în oglindă".

"Nu este nimic special în această decizie a Federaţiei Ruse, este o decizie pe care noi am anticipat-o, am aşteptat-o, există uneori în practica diplomatică acest tip de reacţie de răspuns în oglindă, faţă de o decizie pe care noi am luat-o. De fapt, este un răspuns în registru defensiv faţă de decizia pe care noi am anunţat-o pe 26 aprilie, de a declara persona non grata pe adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, care a desfăşurat activităţi neconforme cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961", a precizat Aurescu la Palatul Parlamentului, întrebat pe acest subiect, scrie agerpres.ro.

Precizarea şefului diplomaţiei române a fost făcută la încheierea unui eveniment la care a participat, cu tema "România şi sistemul NATO de rachete balistice defensive - o contribuţie strategică transatlantică pentru securitatea Euro-Atlantică".

Pe 26 aprilie, Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata. MAE a argumentat decizia având în vedere că "activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961".

Ulterior, adjunctul ataşatului în domeniul apărării de la Ambasada României la Moscova, Alin Iliescu, a fost de asemenea declarat persona non grata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.