Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu duce mai departe mesajul șefului NATO și al lui Joe Biden: Nu există informații care să arate că Rusia are intenția de a ataca un stat aliat

mae.ro
Bogdan Aurescu

Nu există în acest moment informații care să arate că Rusia are intenția de a ataca un stat aliat, spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: „Sperăm ca Rusia să fie foarte atentă în momentul în care își desfășoară operațiunile militare în Ucraina pentru a nu provoca NATO”, anunță Mediafax.

„Nu există în acest moment informații care să arate că Rusia are intenția de a ataca un stat aliat, de fapt de a ataca NATO, pentru că până la urmă atacul asupra unui stat membru înseamnă atacul împotriva tuturor statelor aliate. Eu nu cred că Rusia își poate permite să facă așa ceva, pentru că asta ar însemna să se confrunte cu cea mai puternică alianță politico militară din istorie, care oferă cele mai solide garanții de securitate”, spune la Antena3 Bogdan Aurescu.

Șeful Diplomației de la București a reiterat că România este foarte bine protejată de garanțiile de securitate ale articolului 5 din Tratatul de la Washington, care prevede apărare colectivă a statelor NATO.

„Dacă un stat este atacat, toate celelalte state vin în sprijinul statului atacat. Răspunsul Alianței Nord Atlantice față de posibila agresiune a Federației Ruse este cel pe care l-am discutat mai devreme, adică este un răspuns care este proporțional, care este neescaleatoriu, care se referă la strict la legitimă apărare la descurajare și tocmai asta dorim să facem să ne întărim apărarea, inclusiv pe Flancul Estic, în așa fel încât să descurajăm orice fel de intenție agresivă a Rusiei, dar nu se pune problema în acest moment să existe prognoze cu privire la un conflict între NATO și Rusia și sperăm ca Rusia să fie foarte atentă în momentul în care își desfășoară operațiunile militare în Ucraina pentru a nu provoca Alianța Nord Atlantică”, a mai spus Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.