Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu participă, duminică și luni, la reuniunea miniștrilor de Externe ASEM

Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu va participa, duminică și luni, la cea de-a 14-a reuniune a miniștrilor Afacerilor Externe ai formatului Asia-Europa (ASEM), de la Madrid, informează MAE. Diplomatul român va reafirma obiectivele României privind abordarea unitară laa provocările globale de securitate și economice.

„Evenimentul, care are ca temă «Asia și Europa - împreună pentru un multilateralism eficient», va reuni miniștri de externe și înalți reprezentanți din peste 50 de țări europene și asiatice, alături de UE - reprezentat de Serviciul European de Acțiune Externă - și de Secretariatul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (Association of Southeast Asian Nations/ASEAN). Evenimentul va fi prezidat de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate al UE, Josep Borrell”, arată Ministerul de Externe, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Sursa citată mai precizează că este ultimul eveniment din seria de reuniuni ministeriale ASEM care au avut loc în cursul anului 2019 la care România a fost contribuitor activ, inclusiv prin găzduirea la București, în perioada 15-16 mai, a reuniunii miniștrilor educației ASEM, pe durata exercitării Președinției române a Consiliului UE.

Citește și: Staţiune din Vâlcea, izolată de viscol! Zeci de turişti au fost întorşi din drum de salvamontişti

„Dialogul miniștrilor de externe va viza modalitățile de promovare a multilateralismului eficient și gestionarea provocărilor comune ale celor două continente, precum schimbările climatice, terorismul, securitatea cibernetică și securitatea maritimă. O atenție specială va fi acordată temei conectivității, ca o invitație la solidaritate și cooperare”, conform sursei menționate.

Cu ocazia participării la reuniune, ministrul Bogdan Aurescu va reafirma obiectivele-cheie ale României referitoare la abordarea unitară a provocărilor globale de securitate, economice și interumane, și va reconfirma angajamentul României față de dialogul și colaborarea cu țările cu poziții similare. Nu în ultimul rând, va sublinia obiectivul comun al statelor ASEM privind combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice.

De asemenea, în marja reuniunii ASEM, ministrul de Externe Bogdan Aurescu va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.