Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu spune că oamenii din Ucraina vor continua să fugă din calea războiului: Perspectivele sunt ca aceste cifre să crească

b1.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susține că numărul refugiaților ucraineni ar putea să crească în perioada următoare chiar dacă războiul se va încheia, anunță Mediafax.

Ministrul de Externe al României a anunțat că, potrivit cifrelor de luni, peste 460.000 de refugiați au intrat în România de la începutul războiului din Ucraina.

Numărul va crește chiar dacă luptele se vor încheia, a spus Bogdan Aurescu.

„Perspectivele sunt ca aceste cifre să crească - cel puțin asta ne transmite Organizația Internațională pentru Migrație. Iar eu cred că și atunci când luptele din Ucraina vor înceta, refugiații vor continua să vină din cauza deteriorării semnificative a condițiilor de viață, ca urmare a agresiunii rusești. Așa că nu aș spune că numerele scad. Din contră, cred că o să crească sau că există posibilitatea să crească”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Statisticile arată că aproximativ 80.000 de ucraineni au rămas în România, iar o treime dintre aceștia sunt copii. Aceștia se pot înscrie la școli și la universități și primesc îngrijire medicală gratuită, asistență și adăpost,

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.