Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Aurescu: Țara noastră este pregătită să coopereze activ cu structurile OCDE

b1.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reconfirmat, într-o întrevedere cu noul secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, angajamentul politic al Guvernului României şi larga susţinere din partea forţelor politice şi a societăţii româneşti faţă de obiectivul strategic al aderării ţării noastre la OCDE cât mai curând posibil.

Ministrul Aurescu a avut sâmbătă, în marja participării la Forumul Diplomatic de la Antalya, o întrevedere cu noul secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, care şi-a preluat oficial mandatul la 1 iunie.

În continuarea discuţiei telefonice avute cu oficialul OCDE la 15 aprilie, după nominalizarea în funcţie a acestuia, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat sprijinul României pentru ca, pe durata mandatului noului secretar general, OCDE să-şi consolideze rolul determinant în configurarea politicilor economice globale şi în identificarea celor mai potrivite soluţii la provocările cu care se confruntă economia lumii, inclusiv la cea privind relansarea economică post pandemică, precizează MAE într-un comunicat.

Ministrul Bogdan Aurescu a confirmat că autorităţile române împărtăşesc priorităţile noului secretar general al OCDE şi că ţara noastră este pregătită să coopereze activ cu structurile OCDE şi să sprijine demersurile secretarului general în dosarele de actualitate de pe agenda organizaţiei.

Şeful diplomaţiei române a reconfirmat angajamentul politic al Guvernului României şi larga susţinere din partea forţelor politice şi a societăţii româneşti faţă de obiectivul strategic al aderării României la OCDE cât mai curând posibil.

Aurescu a salutat decizia secretarului general de a plasa extinderea organizaţiei ca domeniu principal de acţiune în perioada următoare şi a discutat cu acesta perspectivele de progres concret pe acest subiect.

Trecând în revistă contribuţiile recente ale României la activitatea OCDE, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că ţara noastră împărtăşeşte acelaşi sistem de valori cu organizaţia şi a reiterat argumentele care susţin soliditatea candidaturii noastre, precum şi eforturile constante ale României de amplificare şi diversificare a cooperării cu structurile de lucru ale organizaţiei, mai arată MAE, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.