Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Despescu: 'Aproape 300.000 de persoane, dintre care peste 250.000 de cetăţeni români, au intrat în martie în România'

Facebook
despescu

Aproape 300.000 de persoane, dintre care peste 250.000 de cetăţeni români, au intrat în luna martie în România prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, a declarat, miercuri seară, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu, potrivit Agerpres.

"În ultimele zile, afluxul de cetăţeni români care intră în România este în scădere. Nu putem spune acest lucru despre perioada anterioară. Dacă e să vorbim statistic, în luna martie aproape 300.000 de cetăţeni au intrat în România. Din aceştia, peste 250.000 sunt cetăţeni români", a afirmat Despescu într-o emisiune la postul de televiziune România TV.

Acesta admite că traficul la frontiere s-ar putea intensifica înaintea Paştelui, însă susţine că structurile MAI, cu sprijinul forţelor Ministerului Apărării, vor "gestiona foarte bine această situaţie".

"Luăm în calcul ca în perioada următoare, mai ales că se apropie sărbătorile pascale, traficul în punctele de trecere a frontierei să fie unul în creştere. Vom aloca forţe suficiente pentru a gestiona foarte bine această situaţie. Luăm în calcul ca aceia care vin să fie direcţionaţi, aşa cum am făcut, pe culoare sanitare, pe culoare spre judeţele de domiciliu sau la locurile unde declară că vor fi izolaţi. Fac precizarea că prin ordonanţele militare s-a stabilit ca toţi cetăţenii români care intră în ţară să fie izolaţi sau carantinaţi, după caz", a precizat oficialul MAI.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

El le recomandă cetăţenilor români să rămână în ţările în care se află în prezent, considerând că aceasta "este cea mai bună situaţie pentru România".

Totodată, Bogdan Despescu a subliniat că toate persoanele care vor ajunge pe jos la punctele de trecere a frontierei nu îşi vor putea continua deplasarea decât cu mijloace de transport asigurate de autorităţi.

"Toţi cetăţenii care vin pe jos sau cu diferite mijloace şi coboară înainte de graniţă şi trec graniţa pe jos, pedestru, sunt opriţi în punctele de trecere a frontierei până când sunt solicitate mijloace de transport pentru a fi deplasaţi, nu individual, ci sub formă de protecţie, de însoţire pe anumite trasee, până la locurile de izolare sau carantină, în funcţie de decizia medicilor care acţionează în aceste puncte de frontieră", a adăugat Despescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.