Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Bogdan Despescu, despre alegerile locale: Verificăm cu atenție evoluția situației vizelor de reședință

Facebook
despescu

Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, a făcut mai multe declarații cu privire la votul pentru alegerile locale, care se va desfășura duminică.

"Doresc să aduc la cunoștința opiniei publice următoarele informații cu privire la procesul electoral, din perspectiva atribuțiilor Ministerului Afacerilor Interne:

În perioda campaniei electorale, s-au desfășurat 1.373 de manifestări electorale, pentru care am asigurat măsuri de ordin de publică, nefiind înregistrate evenimente deosebite.

Astfel, au fost semnalate 1.003 sesizări, fiind înregistrate 295 de dosare penale si aplicate 348 de sancțiuni contravenționale.

În această după-amiază, împreună cu ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel Vela, am organizat o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor M.A.I..

În urma acestei activități, informez opinia publică cu privire la finalizarea procesului de distribuire a buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării, către birourile electorale de circumscripție, precum și a materialelor sanitare necesare.

Citește și: Ieșire dură a lui Marcel Ciolacu: Peneliștii și-au bătut joc de oameni

Nu au fost semnalate probleme deosebite.

La acest moment, a fost demarat procesul de luare în protecție a celor 18.794 de secții de votare.

De asemenea, verificăm cu atenție evoluția situației vizelor de reședință. După cum știți, în ultima perioadă, numărul acestora a înregistrat un trend ascendent, fapt ce a determinat măsuri din partea autorităților competente, inclusiv verificări în teren.

În consecință, atenționăm pe cei care au solicitat aceste vize de reședință în scop electoral, că lucrătorii MAI sunt la datorie, iar dacă se vor constata încălcări ale normelor legale, vor fi dispuse măsuri în consecință.

În finalul intervenției mele, aș vrea să informez că pe timpul nopții, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru prevenirea oricăror incidente și pentru asigurarea protecției secțiilor de votare", a spus Bogdan Despescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.