Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Despescu, șeful demis al IGPR, reacționează FERM într-o scrisoare către polițiști / DOCUMENT

Premierul interimar Mihai Fifor a decis demiterea şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, şi numirea pe o perioadă de şase luni în această funcţie a chestorului Cătălin Ioniţă, directorul DGA din cadrul MAI.

Bogdan Despescu lansează acuzații grave după demiterea sa și le spune foștilor subalterni ce să facă, în continuare. Acesta spune că a fost schimbat, deși rata criminalității a scăzut, iar românii se simt mai în siguranță. De asemenea, el spune că în cazul polițistului-pedofil a luat toate măsurile pentru prinderea acestuia și că i-a sancționat pe toți cei vinovați. Despescu îi anunță pe cei care l-au demis că vor constata că au greșit.

ACUZAȚIILE lui Despescu pot fi consultate și AICI

”Dragi colegi,

La finalul mandatului de inspector general, vă mulțumesc pentru sprijinul și încrederea pe care mi le-ați acordat. A fost o onoare pentru mine să lucrez împreună cu dumneavoastră și să conduc Poliția Română.

A fost o perioadă grea, dar frumoasă, cu foarte multe provocări și numeroase cazuri complexe rezolvate. Deși am rămas mai puțini și am avut la dispoziție resurse limitate, cetățenii nu au resimțit acest lucru datorită nouă, celor care am știut să ne desfășurăm activitatea cu devotament, sacrificiu și respect față de lege și comunitate.

Citește și: UE interzice pungile de plastic! Când dispar din țara noastră

Rezultatele vorbesc de la sine, Poliția Română fiind una dintre cele mai apreciate și respectate instituții, atât în România cât și pe plan internațional.

Împreună, am reușit menținerea trendului descendent al criminalității sesizate, în special în privința criminalității stradale, criminalității comise cu violență și a celei din mediul rural, iar întreaga activitate a condus la creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, înregistrându-se cel mai ridicat nivel al acesteia din ultimii 10 ani.

Citește și: Abia acum a ieșit la iveală! Cât câștiga Andreea Marin la „Surprize, Surprize”

În același timp, sunt conștient că eforturile noastre, ale celor pentru care meseria de polițist este o vocație, pot fi umbrite cu ușurință de comportamente izolate ale celor care nu au înțeles că uniforma de polițist nu te poziționează deasupra legii.

Un astfel de caz, căruia i-am acordat o atenție deosebită, a fost relatat și în ultimele zile.

Citește și: O importantă lege intră în vigoare: Cine vor fi privilegiații ce vor scăpa de amenzi

Vă asigur că am dispus luarea tuturor măsurilor pentru identificarea și prinderea persoanei în cauză, precum și pentru tragerea la răspundere a celor care nu și-au îndeplinit atribuțiile. Am făcut tot ce s-a impus pentru stabilirea cauzelor reale care au condus la această situație. Cred că doar așa putem să prevenim, cu adevărat, apariția unor astfel de vulnerabilități.

Nu am dorit să dau curs discuțiilor lansate în spațiul public întrucât am considerat că rezultatul anchetei este cel care trebuie să lămurească aceste aspecte.

Citește și: Decizia care va afecta mii de oameni: Smartphone-urile Huawei și ZTE ar putea fi interzise

În ceea ce mă privește, îmi exprim convingerea că timpul va demonstra că modul meu de acțiune a fost corect. De altfel, activitatea mea profesională a fost întotdeauna caracterizată de respectarea legii, de integritate și echidistanță, iar unul dintre angajamentele asumate a fost toleranță zero față de orice individ care a încălcat legea, indiferent de calitatea acestuia.

La fel cum am spus de fiecare dată, este nevoie de lucru în echipă pentru a realiza menirea polițistului, aceea de a fi permanent în slujba cetățeanului și comunității. Sunt polițist de mai bine de 22 de ani și vă pot spune, din experiență, că munca de poliție nu este una simplă, însă atunci când este făcută cu pasiune, respect față de lege și comunitate, ea devine un mod de viață.

Citește și: Ce spune presa internațională despre nominalizarea Vioricăi Dăncilă: Relația cu Dragnea luată în colimator

Am încredere că fiecare dintre dumneavoastră veți contribui la promovarea imaginii corecte a polițistului și la dezvoltarea sentimentului de demnitate și onoare în rândul nostru.

În încheiere, vă rog ca în continuare să vă faceți datoria cu același profesionalism și să nu uitați că, indiferent de conjuncturi, care sunt trecătoare, ceea ce contează este îndeplinirea misiunii față de semenii noștri.

Chestor-șef de poliție

Bogdan DESPESCU”, e mesajul fostului șef al Poliției Române.

Citește și: Viorica Dăncilă, făcută de râs de propriul fiu: Ce mesaj agramat a avut pentru Klaus Iohannis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.