Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Despescu, mesaj pentru toți românii: Prefer să se spună la final că am făcut prea mult decât că am făcut prea puțin

Facebook
despescu

Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, a anunțat, de la sediul MAI, măsurile care s-au luat în plină criză de coronavirus.

"Ordonanța militară 7 Va fi publică în OM și textul va fi consultat în următoarele ore.

În privința activităților care țin de ordinea publică, structurile MAI au continuat activitățile: asigurarea măsurilor de verificareîn linia a doua, la frontieră. Astfel în ultimele 24 de ore au fost verificate aproape 15 mii de persoane. S-a asigurat paza acolo unde este cazul, precum și a locațiilor de carantină acolo unde este cazul. O medie de peste 90.000 de persoane zilnic pe care le-am verificat.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în urma acțiunilor au fost întocmite 400 de dosare penale, cele mai multe pentru zădărnicirea combtaerii bolilor. S-au dat amenzi de 17 milioane de lei.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

Am stabilit culoare speciale de ieșire și intrare pentru transportatori. După ce domnul ministru Vela a avut o discuție cu omologul său maghiar, prin punctul Nădlac 2 intră și ies doar tiruri de marfă. Transportatorii sunt deosebiți de importanți și le asigurăm un flux continuu.

Acționează zilnic, în medie, peste 30.000 de angajați MAI. Colegii mei sunt sprijiniți de peste 1000 de militari și 4.000 de polițiști locali.

Avem și situații care au necesitat o atenție deosebită, în primul rând la Suceava unde este impusă carantina totală.

În Țăndărei oamenii nu au înțeles că trebuie să respecte restricțiile impuse și am acționat inclusiv cu polițiști din București pentru a sprijini acțiunile colegilor. S-au dat peste 170 de sancțiuni aplicate în valoare de peste 41.000 lei.

Forțele de intervenție vor continua activitățile în zonă pentru a verifica dacă se aplică restricțiile de distanțare socială. Nu luăm aceste măsuri pentru că așa ne dorim, ci pentru că este absolut necesar.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

Le transmit și angajaților MAI faptul că au dovedit tuturor românilor că sunt o forță pe care cetățenii se pot baza în continuare. Așa cum medicii sunt în prima linie a luptei cu COVID-19, și cadrele MAI sunt partenerii medicilor din afara spitalelor.

Intervenim pentru impunerea și respectarea măsurilor de prevenire pentru binele tuturor. Prefer să se spună la final că am făcut prea mult decât că am făcut prea puțin", a declarat Bogdan Despescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.