Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Licu, ieșire FURTUNOASĂ: 'Orice modificare adusă pensiilor magistraților le afectează statutul'

agerpres.ro
bogdan licu

Conducerea Parchetului General subliniază „cu fermitate” că orice modificare adusă pensiilor de serviciu sau remunerației magistraților le afectează statutul, adăugând că va efectua orice demers legal pentru a împiedica aceste schimbări.

„Având în vedere propunerile legislative privind abrogarea pensiilor speciale și modificarea calculului remunerației – aflate în procedură avansată de legiferare în Camera Deputaților – Colegiul de Conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție își exprimă în mod ferm poziția cu privire la imperativul respectării de către puterea legislativă și executivă a independenței magistraților și a personalului auxiliar de specialitate din cadrul sistemului judiciar, fiind de datoria celor două puteri să asigure resursele adecvate care să le permită acestora să-și îndeplinească atribuțiile în mod corespunzător”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul General.

SURSE - Iohannis, deranjat că 'nomenclaturistul' Meleșcanu a condus ședința solemnă dedicată Revoluției

Potrivit sursei citate, în mod constant Curtea Constituțională a statuat că stabilitatea financiară a personalului din sistemul de justiție reprezintă una din garanțiile independenței acestora, constatând că: „statutul constituțional al magistraților impune acordarea pensiei de serviciu, ca o componentă a independenței justiției, garanție a statului de drept, prevăzut de art. 1 alin.3 din Legea fundamentală (Decizia C.C.R. nr. 873/2010)”.

„Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție subliniază cu fermitate că orice modificare adusă pensiilor de serviciu și/sau remunerației magistraților și personalului auxiliar de specialitate este de natură a le afecta statutul - cu încălcarea independenței acestora - precum și securitatea activității judiciare și arată, totodată, că va efectua orice demers legal pentru a susține actualele reglementări”, mai spune Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.