Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat PSD, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Cîmpeanu: Atâta timp cât ţii în funcţie un om care e pătat, îţi faci rău propriului partid

Sorin Mihai Cimpeanu facebook
Sorin Cimpeanu

Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Sorin Cîmpeanu, că este o decizie internă a celor de la PNL ce fac dar că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid. Social-democratul s-a referit şi la legile educaţiei, arătând că riscăm să transformăm mare proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din ”România educată” în ”România eşuată”, iar PSD va veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente la acest pachet legislativ.

”Ideea este de principiu, plagiatul este plagiat şi punct şi nu trebuie tolerat din acest punct de vedere şi cu atât mai mult persoanele politice care deţin poziţii publice şi importante la nivel naţional şi local ar trebui să fie şi mai responsabile din punctul acesta de de vedere. Raportat la dacă PSD decide sau nu să îi retragă sprijinul politic, este o chestiune de bucătărie internă a celor de la PNL”, a spus Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Reprezentantul PSD a arătat că problema plagiatului ministrului Educaţiei şi o posibilă decizie de remaniere a acestui ministru ”este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, după ce se termină ancheta respectivă”.

”Ce ştiu este că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat din punctul acesta de vedere, îţi faci rău propriului partid, şi asta este o chestiune la care ar trebui să se gândească cei de la PNL”, a spus Bălănişcu.

El s-a referit la legile educaţiei, precizând că îl îngrijorează ceea ce s-a discutat şi se discută vis-à-vis de acest pachet de lgi.

”Riscăm să transformăm mare proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din România educată în România eşuată, cu aceste legi şi am încredere în colegii mei social-democraţi că vor veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente astfel încât să găsim o cale, împreună cu colegii din coaliţie, ca aceste legi să facă bine ţării. În momentul acesta riscăm să îi dăm deoparte pe tinerii din mediul rural care doresc să înveţe”, a arătat secretarul de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Întrebat dacă el l-ar remania pe Sorin Cîmpeanu, dacă ar fi premier, Bogdan Radu Bălănişcu a spus: ”Aş avea cu siguranţă dorinţa de a vedea care este finalitatea anchetei, nişte discuţii la nivel de coalţie cu partidul care l-a propus şi în funcţie de aceste chestiuni, deciziile se pot lua în cunoştinţă de cauză şi în interesul românilor. Orice problemă de imagine au un politician duce la decredibilizarea clasei politice”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Potrivit PressOne, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a însuşit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV-B).

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediţii anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 şi 1993 şi 2000.

Jurnalista Emilia Şercan relatează că ministrul şi-a însuşit în mod fraudulos şi paternitatea creaţiei celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secţiuni din cursul universitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.