Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Rath, după meciul cu Italia: Am un gust amar, dar avem o evoluţie în creştere

polo oradea

Selecţionerul echipei naţionale masculine de polo pe apă a României, Bogdan Rath, a declarat, vineri, după înfrângerea cu Italia, scor 10-16, în ultimul meci din Grupa D a Campionatului Mondial de la Doha, că are un gust amar în urma acestei întâlniri, dar a subliniat că e mulţumit de faptul că jocul formaţiei sale este în creştere.

"După meciul de azi am un gust amar în urma anumitor decizii în momente cheie. Pe de altă parte, sunt mulţumit pentru că avem o evoluţie în creştere. E clar că ne mai trebuie timp. Dacă reuşim să jucăm cât mai multe partide de nivelul ăsta şi competiţii de anvergura asta, atunci sigur că vom reuşi. Dar nu imediat", a spus Rath într-un interviu publicat pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei Române de Polo, potrivit Agerpres.

"Acum aşteptăm rezultatele şi celorlalte partide pentru a vedea pe cine o să întâlnim mai departe. O să fie meciul vieţii, o să fie o mare bătălie cu oricine vom juca. Cred că am arătat că putem juca împotriva oricui. E clar însă că până acum am plătit prin lipsa de experienţă, iar asta nu putem să ignorăm, la fel cum nu putem ignora nici valoarea echipelor pe care le-am întâlnit. Dar, repet, e foarte bine că oarecum avem o evoluţie în creştere", a adăugat selecţionerul României.

Naţionala României a fost învinsă de echipa Italiei cu scorul de 16-10 (4-3, 4-4, 5-2, 3-1), vineri, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului Mondial de polo pe apă masculin de la Doha (Qatar).

După 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazahstanul şi 10-16 cu Italia, România s-a clasat pe locul al treilea în grupă, cu 3 puncte, devansată de Ungaria, 8 puncte, Italia, 7 puncte, dar înaintea Kazahstanului (zero puncte).

Câştigătoarele grupelor se califică direct în sferturile de finală, formaţiile de pe poziţiile doi şi trei joacă baraj pentru sferturi, în timp ce ultimele clasate evoluează pentru locurile 13-16. România va înfrunta, duminică, în play-off echipa clasată pe locul secund în Grupa C, Muntenegru, dacă SUA nu va învinge Serbia, într-un meci care va avea loc vineri după-amiaza.

Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, vor obţine biletele pentru Paris. Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt deja calificate la JO 2024.

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. România a fost învinsă de Muntenegru cu 18-11 în meci pentru poziţiile 5-8.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.