Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Rusu a semnat cu FC Argeş

ilfovsport.ro
minge fotbal

Jucătorul Bogdan Rusu, în vârstă de 33 de ani, a jucat în sezonul trecut în Superligă pentru FCSB şi CS Mioveni.

Produs al CSS Braşovia, Bogdan a evoluat prima oară la seniori pentru FC Ghimbav 2000, în campionatul judeţean al Braşovului. După doar un sezon a făcut pasul în Divizia C la Aerostar Bacău. Evoluţia sa a continuat, iar după încă un an, în sezonul 2010/11, a mers la Farul Constanţa, unde a debutat în Divizia B. În pauza de iarnă a fost cumpărat de Astra Ploieşti, formaţie pentru care a jucat prima sa partida în Liga 1. Pe 28 februarie 2011, Bogdan debuta într-un meci acasă împotriva celor de la Gloria Bistriţa. Primul său gol în Liga 1 a fost marcat în victoria cu 3-0 împotriva Urziceniului, pe 13 mai 2011.

Între 2012 şi 2017 atancatul braşovean a jucat în divizia secundă pentru formaţii ca CF Brăila, SC Bacău, FC Braşov, Foresta Suceava şi FC Hermannstadt, scrie news.ro.

Pe când juca la sibieni, între 2017 şi 2019, a venit şi momentul în care Bogdan a devenit cunoscut în fotbalul românesc. Avându-l antrenor pe Alexandru Pelici, acesta a marcat de 21 ori în 42 de partide (Liga 2 şi Cupa României), fiind unul dintre cei mai importanţi oameni ai sibienilor în sezonul în care aceştia au reuşit promovarea şi accederea în finala Cupei României.

În sezonul 2018/19, Bogdan a jucat 17 partide pentru sibieni în Liga 1, iar în pauza de iarnă a mers la Petrolul Ploieşti, în Liga a 2-a. Pentru prahoveni a marcat 5 goluri. În sezonul 2019/20 a plecat la Călăraşi unde a marcat de 9 ori în 24 de partide. În stagiunea 2020/21 braşoveanul a fost transferat de cei de la CS Mioveni. A marcat de 9 ori în 24 de partide, reuşind promovarea chiar împotriva Sibiului, fosta sa echipă. În 2021/22 a marcat de 9 ori în 36 de partide, fiind unul dintre principalii artizani ai menţinerii în prima ligă a galben-verzilor.

Sezonul trecut a început foarte bine pentru Bogdan. A reuşit o dublă în meciul cu CFR Cluj, pierdut de argeşeni cu 4-2. Evoluţiile sale bune din sezonul 2021/22, în care punctase de 9 ori, dar şi dubla cu CFR din etapa a treia, l-au adus în atenţia FCSB-ului, care l-a transferat la începutul lunii august a anului trecut. Pentru roş-albaştri a jucat 13 meciuri în toate competiţiile, 8 fiind în UEFA Conference League. A revenit în iarnă la CS Mioveni, pentru care a punctat de 5 ori în 18 partide. În total, în cele 34 de meciuri disputate sezonul trecut, a marcat de 7 ori şi a oferit 3 pase decisive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.