Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Stelea își pune speranțele în Ionuț Radu - Sper să mă depășască

fcinter1908.it
ionut radu

Ionuţ Radu este, cu siguranţă, una dintre vedetele fotbalului românesc la momentul actual, potrivit mediafax.

Portarul de 21 de ani impresionează prin evoluţiile sale la Genoa, unde e împrumutat de Internationale Milano, dar nu a fost convocat de Cosmin Contra pentru ”dubla” cu Suedia şi Insulele Feroe. Un fan al goalkeeper-ului este însuşi Bogdan Stelea, cel care a fost la ediţiile din 1990, 1994 şi 1998 ale Campionatelor Mondiale de Fotbal.

Cosmin Contra i-a convocat la lot pe Tătăruşanu, Pantilimon şi Niţă, dar Stelea e convins că şi portarul naţionalei U21 va avea şansa lui în curând, la seniori. ”E decizia lui Cosmin. Poate că e destul de greu acum, pentru că sunt patru portari, incluzându-l pe Silviu Lung, care joacă la un nivel bun. Radu e un portar talentat, care în momentul de faţă promite foarte mult. Cu siguranţă are şansele lui şi sunt convins că va apăra la echipa naţională. Dar, probabil, se mizează pe experienţa celor ce au apărat de-a lungul timpului”, consideră „Arnold”.

Stelea speră ca Ionuţ Radu să-i depăşească nivelul. ”Îmi doresc să mă întreacă, nu să-mi calce pe urme. Să ajungă să joace la mai multe turnee finale decât mine. Dar nu e uşor, asta e clar. Îmi doresc ca el să facă o carieră cât mai furmoasă”, a precizat fostul portar despre Radu.

Rezonează cu lista lui Cosmin Contra

Selecţionerul Contra a chemat în principal jucători din străinătate la naţională pentru următoarele două meciuri. Bogdan Stelea spune că e normal la nivelul actual al Ligii 1 Betano. ”A apelat la foarte mulţi jucători din străinătate, 16. Ţinând cont de nivelul campionatului nostru, e normal să fie aşa. Faptul că Dinamo nu are niciun jucător este consecinţa că nu sunt în top în momentul de faţă. Joacă în play-out. Sunt şi într-o continuă schimbare, aduc foarte mulţi jucători. De la FCSB nu ştiu ce să zic. Sunt foarte mulţi jucători care au trecut pe la echipa naţională, dar nu au convins”, a precizat Stelea, prezent vineri la un eveniment cartiabil organizat la Timişoara de Iosif Rotariu.

De la FCSB e convocat doar Romario Benzar, care a ieșit accidentat de pe teren în meciul Astra - FCSB, scor 0-2, jucat duminică seară, 17 martie.

Iată lista tricolorilor pentru meciurile cu Suedia şi Insulele Feroe:

portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)
fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 7/1), Romario Benzar (FCSB, 14/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 33/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Dragoş Grigore (Ludogoreţ, 33/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 14/0), Cristian Ganea (Numancia, 5/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 7/0)
mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul, 3/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 40/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 28/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 1/0), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 6/0), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Ciprian Deac (CFR Cluj, 18/3)
atacanţi: George Puşcaş (Palermo, 4/1), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 29/7), George Ţucudean (CFR Cluj, 9/3)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.