Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boicot într-o localitate din Republica Moldova. Locuitorii dintr-un sat din Găgăuzia nu au mers la vot

www.uk.news.yahoo.com
Gagauzia

Locuitorii dintr-un sat din Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia boicotează alegerile locale organizate duminică, după ce candidaţii Partidului "Şansă" au fost excluşi în baza unei decizii adoptate de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, conform Agerpres.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a anunţat, duminică, într-un briefing de presă, că din totalul celor 604 alegători din satul Chioselia Rusă, până la ora 13:00 niciunul nu s-a prezentat la urne.

"Avem o secţie de votare unde alegătorii au decis ca să nu participe la aceste alegeri. Vorbesc de Chioselia Rusă din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. Din 604 de alegători care sunt aşteptaţi la urne, nu avem prezent niciunul", a afirmat Caraman.

La Chioselia Rusă sunt organizate din nou alegeri pentru Consiliul Local, iar pe buletinul de vot apar doar candidaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în condiţiile în care Partidul "Şansă" a fost exclus, ca urmare a declarării sale drept grupare de criminalitate organizată.

Pe de altă parte, preşedintele CEC a declarat că, la ora 13:00, pragul electoral de 20% a fost atins, deja, în 178 de localităţi din Republica Moldova în care se desfăşoară al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de primar.

"Alegerile vor fi declarate valabile dacă la ele participă cel puţin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Din informaţia pe care am centralizat-o la această oră, noi avem deja în 178 de localităţi această rată de participare. Prin urmare, putem vorbi, preventiv, despre faptul că alegerile acolo sunt valabile", a precizat oficialul CEC.

Populaţia cu drept de vot din 273 de localităţi din Republica Moldova iese duminică la urne în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar.

Al doilea tur de scrutin este organizat după ce, în urmă cu două săptămâni, la 5 noiembrie, niciunul dintre candidaţii la funcţia de primar nu a obţinut majoritatea simplă a voturilor necesare pentru a fi declarat ales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.