Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boiko Borisov a pățit-o și el: A fost amendat pentru că a intrat fără mască într-o biserică

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Borisov

Premierul bulgar, Boiko Borisov, va fi amendat pentru că a intrat marţi fără mască într-o biserică unde regulile sanitare împotriva noului coronavirus impun protejarea feţei, a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP.

"Premierul, echipa sa şi jurnaliştii vor fi amendaţi pentru nerespectarea măsurilor împotriva epidemiei şi în special pentru încălcarea decretului" privind purtarea obligatorie a măştii în locurile publice închise, a comunicat Ministerul Sănătăţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un preot demască ‘o campanie mizerabilă, pe bani europeni’: ‘Pozele sunt furate’

Borisov a efectuat marţi o vizită la Mănăstirea Rila din sud-vestul ţării, pentru un proiect de modernizare a drumului care duce la acest sit religios cunoscut. El a discutat de aproape cu stareţul mănăstirii, după care a intrat în biserică fără mască.

Liderul conservator în vârstă de 61 de ani, care a arătat rezerve faţă de purtarea măştii încă de la începutul pandemiei, a plătit preţul unei înăspriri a regulilor decise de propriul guvern: ridicată la 10 iunie, obligaţia de a purta mască a fost reintrodusă începând de marţi din cauza unei înmulţiri a contaminărilor.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

Amenzile de 300 de leva (150 de euro) s-au înmulţit în mijloacele de transport în comun în această ţară, cea mai săracă din UE, unde salariul mediu oficial este de 700 de euro.

Bulgaria, care a impus măsuri de izolare de la 8 martie, se lăuda că este una dintre ţările din Europa cel mai puţin afectate de pandemie. Odată cu ridicarea rapidă a restricţiilor de la sfârşitul lunii mai, situaţia totuşi s-a deteriorat, fiind înregistrate în medie peste 100 de noi contaminări zilnice în ultimul timp, comparativ cu 20-40 în timpul izolării.

Citește și: EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

Criticând nerespectarea distanţării, Ministerul Sănătăţii a impus deja luni o amendă de 3.000 de leva (1.500 de euro) partidului conservator GERB al lui Borisov pentru că sâmbătă a organizat o reuniune într-o sală plină, în prezenţa premierului.

Partidul Socialist (de opoziţie), care a avut patru oficiali ce s-au contaminat în timpul unei alte reuniuni, a primit o amendă similară.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Şi directorul celui mai mare stadion din Sofia, Vassil Levski, a fost sancţionat pentru că nu a impus o distanţate între suporteri sâmbătă la derby-ul Levski-CSKA.

În Bulgaria, numărul contaminărilor detectate de la începutul epidemiei s-a ridicat marţi la 3.984, dintre care 207 au fost mortale.

Citește și: Dezvăluire din ședința programată de Klaus Iohannis, la care participă și Ludovic Orban: Nu s-ar mai deschide .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.