Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boiko Borisov cedează în fața protestatarilor, care îi cer demisia

Boiko Borisov

La o lună de la începerea protestelor în Bulgaria, un important parlamentar din GERB, formaţiunea premierului Boiko Borisov, a declarat duminica aceasta că executivul este pregătit pentru discuţii cu demonstranţii, informează dpa.

"Suntem gata de dialog", a declarat Toma Bikov într-un interviu acordat agenţiei de presă bulgare Focus, informează agerpres.ro.

Citește și: Șantajul dintre două videochatiste s-a terminat în instanță: ‘Știu ce faci, dragă fată norocoasă. Știu unde, știu pe ce site-uri, la ce studio’

Bikov a făcut apel la protestatari, care fac parte din diferite grupări, să-şi desemneze reprezentanţi care să-şi formuleze revendicările.

Din 9 iulie, mii de protestatari s-au raliat apelului de demitere a guvernului condus de premierul Boiko Borisov, precum şi a procurorului general Ivan Gheşev.

Citește și: Poliția și jandarmeria, mobilizare masivă la înmormântarea lui Emi Pian

Demonstranţii au cerut şi organizarea de noi alegeri, cu toate că următoarele alegeri la termen sunt prevăzute abia pentru luna martie a anului 2021.

Protestatarii, susţinuţi de socialişti, aflaţi în opoziţie, şi de preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, acuză guvernul de corupţie şi de legături cu oligarhii.

Citește și: Câți bani făcea pe zi Emi Pian din cămătărie și ce se întâmpla cu cei care nu plăteau la timp

Guvernul naţionalist conservator, de coaliţie, aflat la putere din 2017, a anunţat vineri că nu va demisiona "la presiunea protestelor de stradă".

Sâmbătă au avut loc proteste paşnice în capitala Sofia, unde demonstranţii au reconstruit taberele ilegale care au blocat principalele trei intersecţii din oraş. Proteste au mai avut loc şi la Varna, oraş la Marea Neagră, şi la Plovdiv, în sudul Bulgariei.

Citește și: Bill Gates, predicții sumbre: Pandemia de COVID-19 ar putea dura până în 2022 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.