Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolea: Modificările la Legea Procuraturii ar putea fi neconstituționale

PSRM
PSRM

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea, consideră că modificările propuse de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la Legea Procuraturii ar putea fi declarate neconstituționale.

Modificările se referă în special la introducerea unor mecanisme de evaluare a activității procurorului general de către o comisie specială și posibilitatea eliberării din funcție a acestuia, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), transmite Știri.md cu referire la IPN.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Vasile Bolea, „toată societatea a văzut că acest proiect este unul crud”, care necesită a fi consultat inclusiv cu organismele internaționale.

Deputatul mai spune că proiectul vizează nu instituția procurorului general, dar persoana care nemijlocit exercită funcția de procuror general.

Proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură a fost adoptat săptămâna trecut în Parlament, în prima lectură.

Potrivit ministrului justiției, Sergiu Litvinenco, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), acesta va fi aprobat marți, 24 august, în lectura a doua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.