Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolivia închide granțele și nu își va repatria cetățenii

Twitter
coronavirus

Peste o sută de bolivieni blocaţi la frontiera cu Chile au fost împiedicaţi duminică să revină în ţara lor, care şi-a închis frontierele pentru a stăvili propagarea noului tip de coronavirus, informează luni AFP potrivit Agerpres.

"Poziţia guvernului este aceea că nimeni nu iese şi nimeni nu intră (în Bolivia)... Bolivienii care se află în afara ţării trebuie să ştie că ei trebuie să rămână acolo. Nu vor exista zboruri de repatriere", a afirmat ministrul bolivian al apărării, Luis Fernando Lopez, la postul de televiziune PAT.

"Din nefericire, nu ni s-a dat niciun răspuns în condiţiile în care a existat o dispoziţie a autorităţilor din Oruro (sud-vest) care ne permite să fim plasaţi în carantină în hoteluri (...) Autorităţile boliviene nu ne pot abandona aşa", a declarat una dintre cetăţenii blocaţi la frontieră, Monica Quijua, pentru publicaţia Los Tiempos.

Guvernul bolivian a facilitat cu toate acestea repatrierea a circa 1.045 de cetăţeni străini la bordul unor zboruri charter, din cauza epidemiei. În Bolivia, noul tip de coronavirus a făcut până acum un mort şi a contaminat 84 de persoane.

Guvernul Boliviei a pus în aplicare miercuri starea de urgenţă sanitară pentru a determina o mai bună respectare a măsurilor de izolare decise cu trei zile înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.