Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolivia: Preşedintele Evo Morales speră ca raportul auditului OSA privind alegerile să nu fie politizat

Evo Morales

Preşedintele Boliviei Evo Morales şi-a exprimat sâmbătă speranţa ca raportul auditului efectuat de Organizaţia Statelor Americane (OSA) referitor la alegerile din 20 octombrie să conţină concluzii cu caracter tehnic-legal, şi nu politic, informează EFE preluat de agerpres.

"Vom respecta concluziile raportului OSA şi al ţărilor (invitate) şi ne aşteptăm ca acesta să fie un raport tehnico-juridic şi nu politic", a spus preşedintele bolivian într-un discurs pronunţat într-un oraş din departamentul central Cochabamba.

Morales a reafirmat faptul că opoziţia, care pretinde că s-a comis o fraudă electorală, încă nu a adus dovezi în sprijinul acuzaţiei şi şi-a exprimat regretul că protestele din diferite părţi ale ţării continuă şi îi afectează doar pe cei "săraci".

"Vreau să spun segmentului de opoziţie, fie ea din Santa Cruz, Cochabamba sau La Paz, că prezintă o imagine proastă în lume, îi face să plătească pe cei mai umili şi nu îi lasă să trăiască pe comercianţii care duc viaţa de pe o zi pe alta", a spus liderul bolivian.

În acelaşi mod, Morales a deplâns faptul că unele grupuri încearcă să genereze violenţă în timpul protestelor şi a susţinut că încercările de "lovitură de stat" de săptămâna trecută au dat greş.

Delegaţia OSA, alcătuită din aproximativ treizeci de tehnicieni, a sosit în Bolivia în cursul săptămânii pentru a începe auditul alegerilor din 20 octombrie, care va dura cel puţin 12 zile.

Vineri, coordonatorul tehnic al delegaţiei OSA, Arturo Espinosa, s-a retras din echipa de audit pentru a "nu-i compromite imparţialitatea" deoarece făcuse anterior declaraţii publice despre modul în care s-a desfăşurat procesul electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.