Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolnavii de coronavirus din Timișoara sunt internați în Spitalul Militar de Campanie

facebook.com
izolare coronavirus

Bolnavii de coronavirus din Timișoara sunt internați în Spitalul Militar de Campanie. Acesta are o capacitate de 50 de paturi şi patru locuri de terapie intensivă, potrivit Mediafax.

Spitalul de campanie a fost amenajat pe Stadionul CFR, încă de la finalul lunii aprilie dar nu a fost nevoie să fie pus în funcţiune.

Media zilnică a cazurilor noi de coronavirus în judeţul Timiş a fost în ultima săptămână de 25-30 de persoane, iar la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, în zona destinată bolnavilor de COVID-19, nu mai sunt locuri.

Situaţia este similară şi în celelalte unităţi medicale de suport COVID.

Citește și: Nelu Tătaru, despre o nouă stare de urgență în România: Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor

Andra Podgoreanu, purtător de cuvânt Spitalul Militar Timişoara, a spus că în spitalul de campanie sunt internaţi 10 pacienţi cu forme uşoare ale bolii, a căror stare este stabilă.

Liliana Oneţ, prefectul judeţului Timiş, a anunţat că dacă numărul de pacienţi continuă să crească, se va crește și capacitatea de tratare.

„Dacă va fi nevoie, vom mări capacitatea de tratare, de tratament a pacienţilor COVID şi la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, care aşa cum ştiţi este spital destinat pacienţilor COVID. Asta ar însemna că trebuie să ne reîntoarcem la planul alb, să eliberăm acel spital, adică pacienţii care sunt acolo internaţi deja cu alte afecţiuni ar trebui mutaţi în alte spitale pentru a putea fi trataţi de afecţiunile de care suferă”, a declarat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.