Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolnavii de SIDA, condamnați la SUFERINȚĂ și IGNORAȚI de spitale, în plină pandemie

hiv sida

Epidemia de Covid 19 a îngreunat accesul la testare și tratament pentru bolnavii de HIV/SIDA. Avertismentul vine de la specialiștii Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Pe 1 Decembrie este Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, anul 2020 a adus provocări suplimentare în lupta cu flagelul HIV/SIDA. Epidemia de Covid 19 a făcut ca în multe spitale din întreaga lume accesul la serviciile de testare, diagnosticare precoce, dar și la tratament să se facă mai dificil în această perioadă.

În acest context, specialiștii susțin că este necesară demararea unor campanii de informare cu privire la modalitățile de transmitere și prevenție ale infecției HIV/SIDA, precum și la consilierea, testarea și începerea tratamentului cât mai repede posibil, conform Mediafax.

Citește și: SCANDAL la Arcul de Triumf: Codruța Cerva SE CEARTĂ cu jandarmii care vor să o AMENDEZE/ Un fost militar s-a DEZLĂNȚUIT

„Noi, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, avem, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, un program de testare gratuită. Mai mult, pe lângă confidențialitatea evidentă, le oferim celor care au nevoie servicii de consiliere psihosocială în cadrul unui cabinet din spital. Vreau, încă o dată, să atrag atenția că diagnosticarea precoce HIV permite pacienților să înceapă tratamentul cât mai repede, ceea ce duce la creșterea speranței de viață. În același timp, cu cât se întârzie depistarea infecției cu HIV, crește pericolul ca bolnavul să transmită virusul și altor persoane, și asta pentru că transmisibilitatea începe din momentul infectării, și nu din cel al diagnosticării”, a declarat Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

1 Decembrie este Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA. Conform statsticilor, de la începutul anului și până în prezent, numărul deceselor înregistrate la nivel mondial din cauza HIV/SIDA este de peste 600.000. 38 de milioane de persoane sunt infectate cu HIV la nivel mondial, în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.